Президентът Румен Радев ще проведе в петък (6 август) работна среща,

...
Президентът Румен Радев ще проведе в петък (6 август) работна среща,
Коментари Харесай

Радев свиква служебния кабинет заради новата COVID вълна

Президентът Румен Радев ще организира в петък (6 август) работна среща, отдадена на положението и трендовете на развиване на пандемията от ковид в страната. Ще бъдат разисквани нужните здравни и социално-икономически ограничения за минимизиране на последствията от възможна нова вълна.

С отчети на срещата ще вземат присъединяване служебният министър-председател Стефан Янев, служебният заместител министър–председател по икономическите и обществените политики и министър на обществената политика Гълъб Донев, служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и служебният министър на финансите Асен Василев. 

По-рано от трибуната на Народното събрание служебният министър председател Стефан Янев прикани за всеобща имунизация.  По време на блиц-контрол Янев разгласи, че има проект за деяние при четвърта вълна от COVID-19.

През последното денонощие у нас са регистрирани 429 нови случая на ковид при направени 20 868 теста, което е малко над 2 на 100 позитивни. Починали са четирима души.

Ден по-рано случаите бяха 462, като процентът на позитивните проби доближи 2.8, откакто повече от месец беше под 1%.

От сряда България стартира да стяга ограниченията поради увличения растеж на инфектираните с Covid-19. Министерството на здравиопазването предложи да се лимитират пътувания до Кипър, Гърция и Турция поради внезапния скок на болните в тези страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР